Voor het eerst in 16 jaar daalt de omzet van de grootste webshops in Nederland

De gezamenlijke omzet van de grootste webshops in Nederland is in 2022 met 2 procent gedaald. Het is voor het eerst in zestien jaar dat de omzet afneemt.

De Twinkle100, de ranglijst met grootste webshops werd woensdag gepresenteerd. E-commerce vakblad Twinkle stelt die lijst samen met de Hogeschool van Amsterdam samen. De driehonderd grootste onlineverkopers in Nederland zagen hun gezamenlijke omzet in 2022 ten opzichte van een jaar eerder slinken met gemiddeld 2 procent tot 26 miljard euro. Bol.com, Albert Heijn en Coolblue zijn de drie grootste webwinkels; de drie zetten samen 7,2 miljard om. 

Niet eerder daalde de gezamenlijke omzet van de webshops, .... verder lezen

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN VINTAGE, TWEEDEHANDS EN BROCANTE?

Retro, tweedehands, vintage, brocante… zomaar wat termen die vaak worden gebruikt bij het omschrijven van een meubel of accessoire. Maar wat betekenen ze eigenlijk? En nog belangrijker: wat is het verschil tussen vintage, tweedehands en brocante? Vintage items zijn écht oud en veelal gemaakt in de periode van 1920 tot 1980. Het merendeel van deze producten is – ondanks de leeftijd – van goede kwaliteit en dus wordt vintage ook wel gedefinieerd als ‘van een goed jaar’. Ja, net zoals die ene goede wijn. Wist je dat de betekenis van vintage in de volksmond vele variaties kent? Vintage wordt bovendien vaak verward wordt met tweedehands, antiek en retro! lees verder >>>>

Kringloopwinkels in Nijmegen

Tweedehands meubels, accessoires en nog veel meer. Goed voor het milieu en je komt de mooiste parels tegen. Hier een lijstje met kringloopwinkels in Nijmegen die het zeker waard zijn om even een kijkje te nemen.   https://indebuurt.nl/nijmegen/winkelen/kringloopwinkels-in-nijmegen~138554/


Kringloopwinkel Groesbeek mag geen groente meer verkopen, VVD zegt ‘belachelijk’

GROESBEEK - Kringloopwinkel Sint Michael in Groesbeek mag geen groente, fruit en planten meer verkopen. Na recente klachten van ondernemers uit het centrum heeft de gemeente de ODRN (omgevingsdienst) gevraagd daartegen op te treden. André Brouwer van de kringloopwinkel heeft bezwaar aangetekend.

lees  hier


Omdat het hier om een object gaat waarvan je niet verwacht dat het in een kringloopwinkel te koop aangeboden wordt, kan het ook zijn dat het meegenomen is uit een inboedelverkoop. Ook het feit dat dit soort urnen nog steeds verkrijgbaar zijn en in diverse soorten en vormen gemaakt worden, doet vermoeden dat deze urn nog niet lang geleden in gebruik is genomen.

https://www.gelderlander.nl/rheden/pijnlijke-vergissing-klant-koopt-urn-met-as-in-kringloopwinkel~af23240f/

Pijnlijke vergissing? Klant koopt urn met as in kringloopwinkel

 

DIEREN - Je koopt een mooi kunstobject in de vorm van een traan en thuis blijkt het te gaan om een urn gevuld met inhoud, mogelijk as van een overledene. Het overkwam een klant van een kringloopwinkel in Dieren.

De koper van het bijzondere kunstobject wil anoniem blijven. Het gaat er haar om dat degene die deze urn mist contact kan opnemen met haar. De klant gaat ervan uit dat de winkel een pijnlijk vergissing heeft begaan. 


Heftruck valt op bedrijfsleider van kringloopwinkel in Nunspeet

 

Na een bedrijfsongeluk bij Kringloop de Cirkel aan de Nijverheidsweg in Nunspeet, is een man naar het ziekenhuis gebracht. Hij was deels onder een omgevallen heftruck terecht gekomen. Een medewerker van de Cirkel meldt dat het om de bedrijfsleider gaat.

De melding van het ongeluk kwam om 09.41 uur binnen bij de hulpdiensten, die zich en masse naar de kringloopwinkel spoedden, inclusief brandweer en traumahelikopter.
De helikopter is onverrichter zake teruggekeerd.

Arbeidsinspectie

De man die onder de heftruck terecht kwam, is naar het ziekenhuis gebracht door een ambulance. Waardoor de heftruck is gevallen, is nog niet bekend.
De politie geeft aan dat de afwikkeling van het incident is overgenomen door de Arbeidsinspectie.

Bedrijfsleider

Vrijwilliger A. van Asselt van de kringloopwinkel, geeft aan dat het de bedrijfsleider was die onder de heftruck terechtkwam.

 

Vervolg

Van Asselt: ,,Het gebeurde rond 09.15 uur, kort voor opening. We gaan om 09.30 uur open. Er waren gelukkig dus weinig mensen bij. Onze bedrijfsleider was bezig om in de distributiehal iets op een hoger gelegen stellage te zetten, toen de heftruck omviel. Hij kwam er met zijn been klem onder te zitten.’’

Volgens de vrijwilliger bestuurde de bedrijfsleider een heftruck ‘waar je achteraan moet lopen’. ,,Met een soort afstandsbediening. En toen hij erachteraan liep, viel de heftruck om en kwam hij er met zijn been onder te zitten.’’

 


Gedragspsycholoog Suzie: ‘Consumenten moeten nog té hard zoeken naar duurzame en tweedehands kleding’

https://www.gelderlander.nl/nijmegen-e-o/gedragspsycholoog-suzie-consumenten-moeten-nog-te-hard-zoeken-naar-duurzame-en-tweedehands-kleding~a8a2f93f/

Kringloopmagazijn Het Goed puilt uit, Groesbeek begonnen aan inhaalslag:
‘Kom je spullen brengen’

https://www.gelderlander.nl/nijmegen/kringloopmagazijn-het-goed-puilt-uit-groesbeek-begonnen-aan-inhaalslag-kom-je-spullen-brengen~abe433c1/


webwinkelfraude 

In de afgelopen vier jaar is het aantal aangiftes van webwinkelfraude ruim verviervoudigd, meldt het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting van de politie aan het televisieprogramma Kassa. Ook corona speelt daarbij een rol.

De aangiftes zijn vooral sterk gestegen in de coronaperiode toen de fysieke winkels gesloten waren, met een duidelijke piek eind 2020 - begin 2021. Ook na de winkelsluitingen van vorige maand is er weer een stijging waarneembaar.

Teamleider van het landelijke meldpunt, Gijs van der Linden zegt in Kassa: ,,In 2020 en 2021 zien we plotseling een toename van aangiftes ten aanzien van webwinkels. En we denken dat dit te maken heeft met corona.''

In 2018 lag het aantal aangiftes tegen webwinkels nog op 3935. Eind 2020 is dat al gestegen naar 11.947 en eind 2021 zelfs naar 17.554. Een ruime verviervoudiging. ,,De winkels waren gesloten, mensen gingen meer online kopen, dus ook meer fraude."


Black Friday

23 okt. 2021 10:41

https://www.gelderlander.nl/tech/grote-drukte-op-black-friday-verwacht-zo-bereid-je-je-nu-al-voor-op-de-koopjes~a547d521/

Lees meer »

 

Upcycling

18 okt. 2021 14:23

 

Wil je een nieuwe bank of lamp hebben, dan zul je misschien niet direct aan een kringloopwinkel denken. Toch zit er veel dynamiek in die tweedehandsmarkt. De afgelopen jaren zien steeds meer mensen dat in. Pak de jaarverslagen van kringloop-gigant Het Goed er maar eens bij: in coronajaar 2020 kwam daar bijna 32.000 ton aan spullen binnen, voor zo’n 2 miljoen betalende klanten. Elk zichzelf respecterend dorpje heeft wel een eigen kringloopzaak.

 

Lees meer »

Recycle en Upcycling

18 okt. 2021 14:28

 

Lees meer »

Ontspullen

18 okt. 2021 14:39

Retro en Vintage verschil

Termen zoals retro en vintage vormen de laatste tijd steeds vaker het onderwerp van gesprek als het over bepaalde woonstijlen gaat, maar de begrippen worden vaak onterecht door elkaar gehaald. Hoewel het natuurlijk interessant klinkt om één van de begrippen aan bepaalde meubels of accessoires te linken, is het wel van belang dat hier de juiste term voor gebruikt wordt. Wij gaan de mogelijke verwarring rondom de termen voor eens en voor altijd de wereld uit helpen. De betekenis van de begrippen De begrippen retro en vintage worden regelmatig door elkaar gehaald, omdat ze één groot aspect met elkaar gemeen hebben: de oude look van de meubels. Buiten deze overeenkomst bestaan er ook genoeg verschillen.   Retro stijl   De ontwerpen en materialen van retro producten zijn gebaseerd op de stijl van spullen uit de jaren ’20 tot en met ’80. Eigenlijk kunnen we dus stellen dat deze producten een soort kopie zijn van oude producten of dat daar de inspiratie vandaan is gehaald. Retro meubels komen gloednieuw uit de fabriek, maar zien er ‘oud’ uit wegens het ontwerp, de kleuren en de motieven. Vintage stijl Deze term wordt vaak als chique woord voor tweedehands kleding uit de jaren ’20 tot en met ’80 gebruikt. Daarnaast komt dit begrip ook regelmatig ter sprake als we het hebben over originele tweedehands spullen zoals meubelen, huishoudelijke artikelen en/of accessoires. Misschien dat je nu denkt dat vintage een vervangend woord is voor tweedehands, maar dat is niet het geval. Vintage beschrijft kortgezegd een product die afkomstig is uit een bepaalde tijdsperiode zoals de oude stoel van je grootvader of de naaimachine van je grootmoeder. Het kan dus zo zijn dat je zelf een vintage stuk bezit, maar je kunt er natuurlijk ook altijd één kopen. Concluderend kunnen we stellen dat retro meubelen oud lijken, terwijl vintage meubels ook echt oud zijn. Toch wordt er soms gekozen om oude spullen (vintage) ook als retro te bestempelen, wat over het algemeen commerciële redenen heeft. Hoewel retro en vintage meubelen dus niet hetzelfde zijn, kunnen ze wel goed gecombineerd worden, aangezien de stijlen erg veel op elkaar lijken en daardoor perfect bij elkaar passen. 

Lees meer »

Black Friday

https://www.gelderlander.nl/tech/grote-drukte-op-black-friday-verwacht-zo-bereid-je-je-nu-al-voor-op-de-koopjes~a547d521/

Lees meer »

Upcycling

Wil je een nieuwe bank of lamp hebben, dan zul je misschien niet direct aan een kringloopwinkel denken. Toch zit er veel dynamiek in die tweedehandsmarkt. De afgelopen jaren zien steeds meer mensen dat in. Pak de jaarverslagen van kringloop-gigant Het Goed er maar eens bij: in coronajaar 2020 kwam daar bijna 32.000 ton aan spullen binnen, voor zo’n 2 miljoen betalende klanten. Elk zichzelf respecterend dorpje heeft wel een eigen kringloopzaak.

Lees meer »